Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου

Startups d.Day


   

 

Το Startups d.Day είναι ένας σύγχρονος διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις, ο οποίος διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας και ο οποίος υλοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος παράλληλα με το digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε.

Στόχος του Startups d.Day ήταν να αναδείξει και να βραβεύσει καινοτόμες ελληνικές, νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία και δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις, τα οποία απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την Επιστημονική Υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του ΟΠΑ.

Στην εκδήλωση διαγωνίστηκαν 20 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία και είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το προϊόν/ λύση τους σε επενδυτές, funds, επιχειρηματίες, συμβούλους επιχειρήσεων, πελάτες κ.ά., να δικτυωθούν με ανθρώπους και εταιρείες που μπορούν να τους βοηθήσουν στην προσπάθειά τους, ενώ για τις διακριθείσες εταιρείες υπήρξαν επιπλέον οφέλη, κυρίως όσον αφορά στην προβολή και στην προώθηση τους σε διεθνές επίπεδο.

Τα βραβεία στις διακριθείσες ομάδες απονεμήθηκαν στο Επίσημο Δείπνο του Συνεδρίου του digital economy forum 2018 από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κύριο Αλέξη Τσίπρα.

Νικητές του διαγωνισμού

1. isMood (Social media analytics services based on sentiment analysis)

2. Shopmind (Retail customer analytics services based onshopping missions analysis)

3. Nimbata (digital marketing services based on call data).

Συμμετέχουσες εταιρείες:

ARTIFIEDWEB
BUBBLLZ
CHALLENGEN
DRIZZ
FRAUDLINE
HOPWAVE
ISMOOD
KARD
MELAPUS
ΝΕΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  NIMBATA
OLWYC
ΠΑΜΕ ΣΤΑΣΗ
RECYCGLOBE
SHOPMIND
SOMAPNEVMA
TACTICAL DE CK
TICKET PASS
ΤRUST AND USE PLATFORM
YAMMAS
.

Η κριτική επιτροπή περιλαμβάνει εξειδικευμένα στελέχη από το χώρο των επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας, εκπρο­σώπους funds καθώς και ακαδημαϊκούς.

Μέλη Κριτικής Επιτροπής & Μέντορες:
Simon Bensasson, OK!Thess
Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Σπύρος Αρσένης, NBG Business Seeds
Κωνσταντίνος Γκόγκος, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
Βασίλης Δημητρίου, ΔΕΔΔΗΕ
Γιώργος Δουκίδης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Στέλιος Ηλιάκης, uni.fund
Γιάννης Κανελλόπουλος, Orange Grove
Γιώργος Καρανικολός, Knowledge Broadband Services
Αντώνης Κυριαζής, SoftOne
Χάρης Λαμπρόπουλος, ΕΒΕΑ
Ρούλα Μπαχταλιά, egg
Αλέξανδρος Ρούστας, IQbility
Αντώνης Τζωρτζακάκης, WIND
Παντελής Τζωρτζάκης, Quest Holdings
Βασίλης Τραπεζάνογλου, Digital Innovation Services Center.


 

Λόγω της αυξημένης συμμετοχής των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ανακοινώνει την παράταση της κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής στο Startups d.Day έως την Κυριακή 29 Απριλίου, και ώρα 23:00.

Το Startups d.Day αποτελεί έναν σύγχρονο διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις, ο οποίος πραγματοποιείται για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε, στις 7 Μαΐου 2018.

Στόχος του Startups d.Day είναι να αναδείξει και να βραβεύσει καινοτόμες ελληνικές, νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες αξιοποιούν την Ψηφιακή Τεχνολογία και δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις, τα οποία απευθύνονται στη διεθνή αγορά. Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, θα πρέπει να έχουν προϊόν/ λύση είτε έτοιμο/ η ή σε πιλοτική λειτουργία (proof of concept). Επίσης, θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται την τελευταία 5ετία -με έναρξη δραστηριότητας από 1.1.2013 και μετά- και μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους στην ειδική ενότητα του συνεδρίου deforum.sepe.gr.

Δελτίο τύπου [DOC] 


Διαγωνισμός για Startups στην Ψηφιακή Τεχνολογία

Το Startups d.Day είναι ένας σύγχρονος διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις, ο οποίος διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και ο οποίος υλοποιείται για πρώτη φορά φέτος παράλληλα με το digital economy forum 2018: σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε, στις 7.5.2018 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. Στόχος του Startups d.Day είναι να αναδείξει και να βραβεύσει καινοτόμες ελληνικές, νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες αξιοποιούν την Ψηφιακή Τεχνολογία και δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις, τα οποία απευθύνονται στη διεθνή αγορά.

Α. Σε ποιους απευθύνεται
Στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν 20 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που αξιοποιούν την Ψηφιακή Τεχνολογία. Οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν προϊόν/ λύση είτε έτοιμο/ η ή σε πιλοτική λειτουργία (proof of concept), προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

 Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το προϊόν/ λύση τους σε επενδυτές, funds, επιχειρηματίες, συμβούλους επιχειρήσεων, πελάτες κ.ά., να δικτυωθούν με ανθρώπους και εταιρείες που μπορούν να τους βοηθήσουν στην προσπάθεια τους, ενώ για τις διακριθείσες εταιρείες θα υπάρχουν επιπλέον οφέλη, κυρίως όσον αφορά στην προβολή και στην προώθηση τους σε διεθνές επίπεδο.

Β. Οι δράσεις της εκδήλωσης περιλαμβάνουν

 • Σύντομη παρουσίαση (5 λεπτά) σε πάνελ ειδικών για την αξιολόγηση τους, μέσω της οποίας θα επιλέγουν οι καλύτερες εταιρείες, οι οποίες και θα βραβευθούν στο επίσημο δείπνο του digital economy forum 2018, παρουσία του πρωθυπουργού, κυρίου Αλέξη Τσίπρα.
 • Κατ’ ίδιαν συζητήσεις με Μέλη του πάνελ καθώς και με Στελέχη εξειδικευμένα σε διάφορους τομείς, ώστε να λάβουν χρήσιμες συμβουλές (τεχνικές, χρηματοδοτικές, διοικητικές, οργανωτικές, κ.λπ.) για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη. Κάθε ομάδα θα έχει την δυνατότητα για 3 - 4 συναντήσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Η κριτική επιτροπή θα περιλαμβάνει εξειδικευμένα στελέχη από το χώρο των επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας, εκπροσώπους funds καθώς και ακαδημαϊκούς.

Γ. Τρόπος και δυνατότητα συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται την τελευταία 5ετία και μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους στην ειδική ενότητα του συνεδρίου deforum.sepe.gr, μέχρι τις 29Απριλίου 2018.

 Η επιλογή θα γίνει από ειδική ομάδα, η οποία έχει συσταθεί από τον ΣΕΠΕ και αποτελείται από στελέχη με μεγάλη εμπειρία στην αξιολόγηση επιχειρηματικών προτάσεων. Η αίτηση περιλαμβάνει ένα κείμενο μεγέθους έως 2.500 λέξεις που θα αναφέρεται στα εξής θέματα:

 • τα κύρια στοιχεία της εταιρείας (δραστηριότητα, αποτελέσματα, δομή, κ.λπ.)
 • τα καινοτόμα προϊόντα/ υπηρεσίες που έχουν δημιουργήσει και η διαφοροποίηση τους από τον ανταγωνισμό
 • στοιχεία που να αποδεικνύουν την αναπτυξιακή πορεία και δυναμική της εταιρείας εντός ή/ και εκτός Ελλάδας (πελάτες, πωλήσεις, συνεργασίες, κ.λπ.)
 • στοιχεία των βασικών στελεχών της εταιρείας
 • διακρίσεις της εταιρείας/ ομάδας τα τελευταία 2 - 3 χρόνια
 • προγραμματισμός ανάπτυξης για την επόμενη 2ετία.

Δ. Τι θα κερδίσουν οι διακριθείσες εταιρείες

 • Δωρεάν Εγγραφή στον ΣΕΠΕ.
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε Διεθνείς Εκθέσεις (CeBIT, ΔΕΘ) σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕ.
 • Ευκαιρίες Δικτύωσης με Επιχειρήσεις - Μέλη του ΣΕΠΕ για μελλοντικές συνεργασίες.
 • Ευκαιρίες Δικτύωσης με εξειδικευμένους επενδυτές και σχετικά funds.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την Επιστημονική Υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του ΟΠΑ

Μπορείτε να στείλετε το Επιχειρηματικό Σχέδιο στο ΣΕΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: startups@sepe.gr© 1995 - 2018 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ